Финансова пирамида ли е КТБ, управлявана от Цветан Василев?

Публикувано от на 06.19.2014 в категория Весело

Тресе ни чисто нов скандал, този път свързан с финансиста Цветан Василев, председател на НС на Корпоративна търговска банка. Сигурно вече сте прочели в медиите разкритията, че огромни суми, в пъти по-големи от позволените,   и дори по-големи от общата стойност на вложенията в банката, са били кредитирани към фирми и хора, свързани по някакъв начин с Цветан Василев.

2Засега информацията, която от в. Капитал са дали е, че на 4 фирми са били отпускани кредити за десетки милиони левове. Фирмите или собствениците им имат връзка с Василев, а и нищо друго не може да обясни как такива суми са им били отпуснати след като нямат с какво да гарантират връщането им (необезпечени са), освен някаква задкулисна договорка с Цветан Василев, а може би и Надзорния съвет на банката.

Около дружествата има тонове мистерии – регистрирани са на едни и същи адреси, нямат нает персонал, не подават задължителните годишни счетоводни отчети… И въпреки това въртят десетки милиони левове в кредити.

Знам че ме грози опасност от глоба, ако уронвам престижа на дадена финансова институция (доста интересно законче, наистина!),  затова ще се въздържа да изкажа своето мнение, което би могло или не би могло да е, че Корпоративна търговска банка е финансова пирамида, но няма да ви го споделя 🙂

Ще има ли осъдени и наказани поне този път?! И във време на политическа дестабилизация, каквато ни грози в момента, дали и този случай няма да бъде заметен някъде под чергата? Надявам се, че най-накрая всички мръсни ризи ще започнат да излизат наяве. Писна ми да сме просто безучастни овце, наблюдаващи през избирателното око на медиите измами и псуващи телевизора! Не, поне този път нека не оставяме нещата така.

No Responses to “Финансова пирамида ли е КТБ, управлявана от Цветан Василев?”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>