Слънце за щастие

Публикувано от на 08.6.2018 в категория Весело

Всеизвестен факт е, че слънцето носи добро настроение. Витамин “Д”, който се отделя в организма ни, когато правим слънчеви бани обаче има къде-къде по-благоприятни свойства върху нашия организъм.

Всъщност витамин Д е стероиден хормон, който оказва влияние на над 2000 гена в човешкия организъм. Едни от най-разпространените са свързани с различни заболявания като диабет, заболявания на костната система, рак, автоимунните заболявания и прочие.

Излагайки се на слънце (без да прекаляваме, разбира се) и повишавайки нивата на витамин Д в организма си, ние се предпазваме от редица неприятни болести, а в същото време ходенето на море или басейн е обвързано с приятни изживявания и прекарано хубаво време с близки и приятели. Което от своя страна повишава хормона на щастието и ние се чувстваме значително по-добре от преди.

В сезона на почивките и слънчевите топли дни, се постарайте да си набавите достатъчно количество витамин Д и много приятни моменти, които не само ще ви греят през зимните месеци, но и ще ви държат здрави.

No Responses to “Слънце за щастие”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>