Янко Янев и усмивки от междублоковите пространства

Публикувано от на 10.3.2017 в категория Весело

Всеки от нас поне веднъж е попадал на онзи тип собственици на апартаменти, които си мислят, че щом притежават имот в дадения блок, значи имат право на собственост и на улицата, парка, пейките и разбира се, особено много върху паркоместата. Недай си Боже, ако се появи автомобил, чиято собственост не е установена. Тогава имам чувството, че цялата човешка злоба ще бъде излята върху превозното средство. В подобни ситуации аз се обръщам към адвокат Янко Янев, който ми помогна в моя злочест опит със съседи-пазители на паркоместа.

Сега като разказвам тази история, тя ми се струва повече от забавна, но когато се случи, имаше огромна опасност да ми бъде провалено пътуването и да похарча значителна сума за ремонт.

Дълги години живея на място, където много добре знам, че често се случват проблеми с автомобилите на гости на мои съседи и т.н. Явно някой от съседите си въобразява, че притежава цялата площ, използвана за паркинг пред блока, и прави какви ли не зулуми по автомобилите. Приятелят на моя съседка беше намерил колата си олята с някаква мазнотия и му отнe много време, за да успее да го почисти и да си осигури видимост от предното стъкло. Други хора, които са имали неблагоразумието да си паркират колите покрай нашия блок, и чиято принадлежност към собствениците на жилища не е картотекирана от длъжностното лице, си намираха автомобилите със спуснати гуми, надраскани врати и предни капаци, махнати емблеми и прочие и прочие. Най-елегантният вариант, по който се показваше, че присъствието на този автомобил не е желан от авторитетното зулумно тяло на територията на това междублоково пространство, беше просто да се вдигнат чистачките.

Как опрях до полезната помощ на адвокат Янко Янев при положение, че живея там, ли? Ами, купих си нов автомобил. И като всеки неблагоразумен собственик на движимо и недвижимо имущество не отидох да го регистрирам пред контролния орган на блока. А и честно казано до ден днешен нямам представа кой всъщност е този човек и защо прави всичките тези поразии.  Та купила съм си аз новото возило, но по една или друга причина все още използвах стария си автомобил. В същото време с мои приятели бяхме планиране екскурзия до Букурещ, която щеше да се осъществи с моята нова придобивка. И така, около една седмица колата седеше паркирана пред блока ми без да помръдне от мястото си. Два дни преди пътуването реших да я пораздвижа и не щеш ли забелязах, че едната ми чистачка стърчи. Свалих я невъзмутимо и се качих в колата. Тогава нещо ме накара да изляза и да погледна малко по-внимателно. Оказа се, че другата чистачка не е стърчала с причина – всъщност нея я нямаше. Пазителят на паркоместата пред блока беше изтръгнал чистачката на чисто новия ми автомобил. Въздъхнах и потеглих към първия автосервиз. Там момчетата, които погледнаха, установиха, че не само е изтръгната чистачката, ами самият механизъм е повреден. А нов струвало в порядъка на 200-300 лева. Ето тогава вече побеснях. Предстоеше ми задгранично пътуване само след два дни, а автомобила, с който трябваше да пътувам, се оказа опропастен от един злобар.

В крайна сметка отидохме до Букурещ със старата ми кола, а когато се прибрах, започнах да се занимавам със застрахователите, за да могат да покрият разноските по смяната на съответния механизъм. Бях си покрила подобен тип рискове в полицата и наистина държах да не давам тези пари за ремонта. Те обаче ми обясниха, че тъй като съм знаела, че имам подобен съсед и това, че съм си оставила автомобила там без надзор толкова време е нехайство от моя страна и те нямали право да изплатят сумата по ремонта. Вече още по-бясна, започнах да търся адвокат, който да се занимава със застрахователни казуси. И от питане на питане, попаднах на името на адвокат Янко Янев. Свързах се с него и му обясних обстоятелствата, поради които го търся. Той се зае с моя случай и в крайна сметка застрахователите изплатиха сумата по смяната на моторчето на чистачките ми. За съжаление моят съсед, раздаващ криво-разбрана справедливост, за сега не може да го достигне правосъдието, но много силно се надявам това да се случи скоро време.

Що се отнася до помощта на адвокат Янко Янев – тя беше прецизна, професионална и компетентна.

No Responses to “Янко Янев и усмивки от междублоковите пространства”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>