Шоколадов дефицит. Възможно ли е това?

Публикувано от на 05.12.2018 в категория Весело

Представяли ли сте си някога живот без шоколад. Това звучи като зловещ сценарии от Стивън Кинг, но е напълно възможно да се случи в близкото бъдеще. Причините са увеличената консумация на какао, което изпреварва производството му; климатичните промени – засушаванията; гъбични болести по какаото.

Представяте ли си живот без шоколад? Има хора, които не са „пристрастени“ към шоколада. Могат и да не ядат сладко. Не чувстват необходимост. Повечето хора обаче не могат да си представят деня или седмицата без нещо сладичко. То е като естествен завършек на един добър обяд или вечеря. Изправени пред проблемите в ежедневието, те се нуждаят от своята „доза“ от хормона на щастието, който се съдържа в шоколада. Разбира се, това не е единственият източник за подобряване на настроението, но е по-лесен за придобиване, без влагане на допълнителни усилия. Хората са склонни да понесат всички негативни последици от консумацията на шоколад – обриви, покачване на теглото и т.н, само и само да са щастливи. Всъщност няма окончателни резултати от изследвания, които да потвърждават, че консумацията на шоколад е причина за пъпките или наднорменото тегло. Всичко е комплексно и с натрупване. Всичко в умерени количества е дори полезно.

Представяте ли си живот без шоколад? На рождените дни без шоколадови торти, мляко с какао без какао… Може пък да измислят заместител на какаото, нали технологиите в днешни дни са напреднали.

Има много възможни реални и не до там реални сценарии, за това какво може да се случи ако какаото свърши. Жалко ще е за хората, които са опитали вкуса му и знаят какво губят и жалко за хората, които не са го пробвали и няма да могат да го направят. Изпускат доста, или пък не.

No Responses to “Шоколадов дефицит. Възможно ли е това?”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>