Море от впечатления и океан от развлечения

Публикувано от на 02.10.2014 в категория Весело

ocean_park_viewПарк с морски животни, аквариум и зоопарк – три в едно. И всичко това се е вместило на площ от 17 хектара в южната част на Хонг Конг, в един от най-популярните увеселителни паркове в света – Ocean Park.

Началото на парка е сложено през 1977 г. И оттогава насам всяка година го посещават повече от пет милиона души – това е много повече дори от хонгконгския Дисниленд.

Мястото е разделено на две части – WaterFront и Summit. От едната половина до другата може да се стигне или с ескалатор, или по тунел, минаващ под гората, на влак, носещ името Ocean Express.

WaterFront е прекрасна възможност да се запознаете отблизо с азиатските животни. Тук живеят червени и гигантски панди, китайски саламандри. В Gator Marsh пък си почиват страховити крокодили и алигатори. А в неголям аквариум плуват множество блестящи като скъпоценни камъни рибки. Покрай това може да минете и по Изумрудената пътека, където във великолепна градина с дървета и цветя живеят пойни птици и да посетите представлението на пернатите артисти, наречено Птичи театър. Във Водния град посетителите ги очакват и различни обитатели на морските глъбини, а вечерта – и пищно водно светлинно шоу.

А за малките гости на парка забавленията нямат край – от различни интерактивни въртележки до театър на сенките. И още: виенско колело, ъгъл с истории за животни, детска площадка с различни пързалки, театрални представления с участието на клоуни, птици и морски лъвове.

Втората част на OceanPark предлага развлечения и за възрастните. Повдигайки се на височина 72 метра, от панорамните кабинки може да се насладите на величествената гледка наоколо, а издигайки се за пет секунди на височината на 20-етажна сграда и падайки надолу, ще се порадвате на неповторимото усещане на свободния полет, да направите почетна обиколка с виенското колело с главата надолу и накрая за успокояване на страстите – да се насладите на красотата и спокойствието в Garden of Joy – традиционна японска градина.

А накрая “Върхът на планината” ще ви покани на гости на морските лъвове и тюлени, които си правят слънчеви бани, налягали по камъните около водата, да гледате прекрасното шоу на делфините, и да се полюбувате на удивителната подводна градина, където в огромен аквариум бавно се разхождат хиляди гигантски разноцветни медузи.

 

No Responses to “Море от впечатления и океан от развлечения”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>