И отново усмивки от Белгия

Публикувано от на 05.28.2014 в категория Весело

Съвсем наскоро си говорехме тук за един от любимите ми белгийски градове – Брюж. Е, днес ще продължим живописната насока, отправяйки се към Антверпен – друг красив и пъстроцветен град от Фландрия.

Хубавото на Антверп (така се произнася на английски език) е, че има „за Antwerp_riverfront,_april_2012всеки по нещо“, като в никакъв случай не искам да кажа, че градът е комерсиализиран или завладян от популярната култура. Напротив, отново съхранил духа на далечни векове със своите готически и барокови сгради, вторият по големина град в Белгия лично за мен е по-интересно и вълнуващо място за туризъм от столицата Брюксел.

В Антверпен може да посетите магазини на световни марки като Diesel, HM, Hugo Boss и др., след което сякаш неусетно ще достигнете до старинната част на града, където величествено се извисява най-старата готическа сграда в Европа – катедралата в Антверпен.

Продължавайки своето пътешествие нататък, брегът на река Меес ще развее косите ви сякаш морски бриз, а замък от средновековието, по-точно от 13-ти век, отново ще ви пренесе във времена на рицари, доблест и чест. Потопени в тази необятна речна магия, разхождайки се по крайбрежието, ще видите и интересната сграда на Музея на корабното дело.
И след като очите и душата ви се облагородят от всичко това, то Централната гара на Антверп е вашата последна (а може би и първа) спирка от магическото пътешествие. Гарата е една от най-големите в Белгия и със сигурност поразява с величие и готическо звучене.

Още ли не сте стегнали куфара? 🙂

No Responses to “И отново усмивки от Белгия”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>