Фермата Томита – там, където живее вълшебството

Публикувано от на 05.7.2014 в категория Весело

fermataКогато изгонил Адам и Ева от Едем, бог им подарил розмарин и лавандула. Розмарина – за укрепване на духа, а лавандулата – за наслада на душата.

Съблазнителният аромат на лавандула отдавна се радва на любов и популярност. Римските патриции мажели телата си с лавандулово масло; древните египтяни, които отглеждали цветето в свещените градини на Тива, правели от него скъпи благовония и го добавяли в сместа за балсамиране. Първият парфюм, който се появява през 14 век, също носел аромата на това растение.

Лавандулата се смятала и за цветето на богинята Хеката – покровителка на магьосниците. И наистина, когато тя цъфти, всичко наоколо като че ли се потапя в някакво мистично състояние. Времето замира и остава единствено вълшебство и красота.

Има такова вълшебно ъгълче в Япония, чиито жители обичат да създават рисунки по полята. И там, на остров Хокайдо, вече петдесет години се носи вълшебният аромат от лилавите поля. Но истинската цветна феерия ви очаква в малкото градче Фурано, във фермата Томита.

Седемте цвята на дъгата, започващи с лилаво-виолетовата ивица, ви срещат с цветните поля. Най-различни сортове от това ароматно цвете ще видите тук от началото на юни до края на юли. А наред с тях – калифорнийски и източни макове, фий, салвия, нарциси и дори слънчогледи. Удивителни разноцветни преливки в стила на холандските паркове също сменят своята тоналност в зависимост от сезона. Исландските макове и декоративният лук мъжествено преживяват зимните студове и гордо повдигат главите си през пролетта. Лятото без никаква конкуренция господства лавандулата. А през есента погледа радват разноцветните салвии.

Във фермата можете не само да се полюбувате на прекрасните цветни гледки, но и да си купите за спомен ароматно масло, сапун, ароматизирани свещи, че даже и лавандулов сладолед. 🙂

 

No Responses to “Фермата Томита – там, където живее вълшебството”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>