Фантастичният свят на малките чудеса

Публикувано от на 08.9.2013 в категория Весело

Малкият град Билунд в Дания, в който живеят не повече от 6000 души, си има собствено международно летище. Това със сигурност ви учудва. Но какво да правят местните власти, ако ежегодно в градчето пристигат такова количество туристи от целия свят, че аеропортът е станал жизнено необходим. В какво се крие тайната на този на пръв поглед обикновен датски град. Във факта, че тук се намира най-големият в света детски увеселителен парк.

В света има общо 4 Леголенда, но първият е построен през 1968 година именно тук – в родината на Lego Group.

Този зашеметяващ свят е направен от 64 милиона кубчета и заема площ от 10 хектара. При това продължава да се разраства с всяка изминала година – истински приказен свят в миниатюри. Тук има птици и животни, пирати и индийци, фараони и рицари, влакове и самолети, замъци и пристанища. И абсолютно всичко е построено от вълшебните тухлички на прочутата фирма. А най-интересното е, че всичко се движи, издава звуци и излъчва аромати.

krasota

Паркът е разделен на осем зони в зависимост от възрастта на посетителите.

Миниленд, или Светът в миниатюри, е сърцето на това място. От 20 милиона кубчета на това място са възпроизведени най-известните световни забележителности – улици, площади, фонтани, паметници на архитектурата, летища.

Светът на Дупло е най-вече радост за най-малките посетители. Най-известна тук е автошколата за малчугани. В нея те не само учат правилата за движение, но и след края на обучението получават шофьорска книжка. 🙂

Да създадеш собствена играчка от любимия конструктор, е възможно в Зоната на въображението.

Любителите на Дивия Запад пък ще изпаднат в истински възторг от разнообразните атракциони и развлечения в Града на Логоредо.

Земята на пиратите е точното мястото, в което ще намерят себе си тези, които мечтаят за морски сражения и лов на съкровища.

Приказната романтика на Средновековието ще ви посрещне в принцеси и рицари в огромния замък Кралството на рицарите, а любителите на силни усещания могат да проверят колко здрави са нервите им в Adventure Land.

Неповоторима атмосфера. Неслучайно казват, че ден, прекаран тук, се помни дълги години и винаги при спомена за него на лицето се появява усмивка.

No Responses to “Фантастичният свят на малките чудеса”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>