Да забъркаме кулинарни усмивки

Публикувано от на 11.30.2015 в категория Весело

smiley_cookies_in_the_fog_by_emzzzzzzzzzzzzzzzzzz-d537jzlТака… остават 3 седмици и 3 дни до Коледа! Започнахте ли вече да мислите на празнична вълна? Кога ще украсите апартамента си, кога ще окачите играчките по елхата? Къде ще пазарувате? С какво ще изненадате любимите си хора? Ще им приготвите ли нещо вкусно и изненадващо за хапване?

Ако има нещо, за което да се съглася, че води до незабавни широки усмивки на всяко лице, то това е ароматът на домашна храна във фурната. Забелязали ли сте как, когато печете нещо вкусно, всеки току що прибрал се вкъщи започва да души въздуха и да се подсмихва. Опитва се да познае какво се готви или просто казва “Ухае невероятно! Какво ще ядем?” Обичам, когато моето семейство се усмихва така, това ме прави щастлива и горда, че аз съм причината за щастието им.

Затова тази година покрай наближаващите празници съм решила да изненадам близките си, като им забъркам различни и апетитни коледни усмивки. Ще изпробвам няколко нови рецепти за печене на сладки, кексчета, основно ястие и салати. Може дори да омеся домашна баница, вместо да пека такава с готови кори!

apple pieТова ще е тест за кулинарните ми умения, но аз пък обичам предизвикателствата и ми е приятно да експериментирам с храната. За мен това е забавно занимание, от чийто краен резултат всички у дома са доволни и щастливи (стига експериментите ми да се окажат сполучливи). Пък и вижте колко много и разнообразни рецепти има, които да изпробвате. Интернет е пълен със страхотни предложения, сред които да избираме. Аз например от няколко дни се каня да забъркам един бадемов сладкиш, който съм си харесала. Днес, докато отивах на работа, пък се чудех дали да не изпека и ябълковия пай тези дни. Не съм правила такъв до сега, но не би трябвало да е толкова трудно, нали? Все пак това е най-разпространеният десерт в Америка – едва ли щеше да е такъв, ако е труден за приготвяне.

Вече си представям личното ми задоволство, когато замеся такава вкусотия и я опитам за първи път. Усмивката ми ще се разтегне от край до край. Сигурна съм, че подобна реакция ще видя и от останалите у дома. Няма как да е иначе, като знам колко ни е любимо сладкото 😉

One Comment on "Да забъркаме кулинарни усмивки"

колко апетитно звучи този ябълков пай, аз само съм го гледала по филмите. може и аз да се пробвам 🙂

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>