Царството на плюшените мечета

Публикувано от на 09.27.2013 в категория Весело

Едва ли има някой, който в детството си да е нямал поне едно плюшено мече. Любима играчка, с която сме си играли, водили на разходки и крепко сме прегръщали, когато сме заспивали. Да си припомним това безметежно време и да се потопим в света на детството е напълно възможно – ако посетим музея на южнокорейския остров Чеджу.

Той така се и нарича – Teddy Bear Museum.

mecheta

Цели три етажа заемат плюшените мечоци. Има повече от 3000. Те са пристигнали на това островно кътче от различни краища на света, а някои от тях са направени по специална поръчка на музея от най-известните майстори в жанра.

Тук ще видите мечки космонавти, военни, боксьори, полярници, младоженци, танцуващи валс, манекени на модни ревюта, шопингуващи, ловящи риба и още, и още…

Даже и знаменити световни личности ще срещнете тук, облечени в мечешки плюш. Може би никога не сте се замисляли как биха изглеждали Майка Тереза, Мерилин Монро, Елвис Пресли или Бийтълс в облика на мецани. А цяло имераторско семейство? На това уникално място вие ще имате възможност да се порадвате на подобно зрелище.

Не по-малко любопитно ще е да видите и главният герой на този музей в качеството на персонаж в живописните и скулптурни произведения на велики майстори. А децата със сигурност ще изпаднат във възторг от експозицията на мечета в образи на герои от приказките и анимационни филми.

Възрастните пък ще имат шанс да проверят паметта си и да блеснат с ерудиция, отгатвайки исторически събития, които са представени – познайте от какво? 🙂

Сбирката на музея ще ви запознае и с историята на тази прекрасна играчка, демонстрирайки старинни и съвременни модели. Ще видите и най-дребния екземпляр в света – който е дълъг едва пет милиметра.

Няма как и без да се подсигурят спомените – на първия етаж е разположен магазинът, от който можете да си закупите сувенири, така ще отнесете със себе си и късче от краткото пътешествие до детството.

 

No Responses to “Царството на плюшените мечета”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>