Земята на любовта

Публикувано от на 12.13.2013 в категория Весело

lubovtaПаркът Лав ленд в Южна Корея, направо казано, си е парк с еротични скулптури. Разположен е на остров Чеджудо. За тези, които познават културата на тези географски ширини, знаят, че при скромните и сдържани южнокорейци подобна тема е не просто необичайна, ами направо отсъстваща.

Е, тогава съвсем естествено възниква въпросът кога и защо се появява това място със 140 тематични скулптури, на което на всичкото отгоре се прожектират и образователни филми.

Когато завършва Корейската война, животът постепенно влиза в обичайното си русло. Хората се женели, раждали, тъгували, радвали се. Обичаен живот. Но Южна Корея е азиатска страна с всичките й прилежащи обичаи. Именно според тях от древни времена съществува практика браковете да се сключват по договорка между родителите на младоженеца и булката. Времето обаче не стои на едно място. Във века на телевизията и интернет нещата малко са се променили. Въпреки това  обаче и днес често се случва меденият месец и първата брачна нощ да са първото запознаване по-отблизо между жениха и невестата.

Не е известно точно с каква цел – дали с цел да се помогне на младоженците в това интимно дело, или пък за да се създаде подходяща атмосфера за медения им месец, – но така или иначе е решено да се построи това място и през 2004 година то вече е фак. При всички случаи обаче паркът идеално се е вписал в атмосферата на Чеджудо и днес е едно от най-посещаваните места на острова, главна му забележителност.

Дотук с добрите новини. Лошата е, че ако не сте навършили 18 години – нямате абсолютно никакъв шанс да ви допуснат вътре. Е, за компенсация ще публикува една снимка. До скоро. И да ви е усмихнато! Без значение на колко сте години и дали някога ще стигнете до Азия.

 

No Responses to “Земята на любовта”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>