Земетресението, дето разтресе… София!?

Публикувано от на 05.24.2014 в категория Весело

chrНай-забележителното на 24-май е не празника на славянската писменост и култура, а земетресението, което разтресе Гърция. Страшничка скала – 6 и нещо, почти 7.  И новината щеше да е наистина тревожна, ако не я бяха представили толкова комично.

Цял ден слушам, че силният обеден трус бил “усетен в София и в Южна България”. Дума да няма! Традиционно посрещам такива вести със снизходителна усмивка. Къде в София е усетено? То беше толкова леко, че ако не беше баща ми, у когото бях на гости, да подвикне, че май има земетресение, че да забележим, че щорите се разлюлаха, даже нямаше и да разберем. Истински силен трусът е бил в Кърджали, Смолян, Пловдив, където хората дори в къщите по селата – т.е на ниското, са го усетили, че и са успели да се стреснат . Но това го разбрахме едва в късната емисия, когато направиха директно включване от селищата.

Но не, нали сме софиянци и София е центъра на света, в България само София съществува, така че няма да кажат “Земетресение бе усетено главно в Южна, но и в Западна България”, а ще си го преиначат както има харесва “в София и в Южна България”. Разбира се то звучи едно и също, но акцентът е кофти. Ние, че сме софиянци се дразним, а какво остава за другите телевизионни зрители.

Мисля, че нужда от повече коментари няма. И само между другото ще кажа, че и Денят на славянската писменост и култура бе честван “в София и в цялата страна”…

No Responses to “Земетресението, дето разтресе… София!?”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>