Защо се усмихват служителите в Happy?

Публикувано от на 06.16.2015 в категория Весело

be-happyДнес ще си говорим са служителите, за работата и удовлетвореността от това, което вършим. Знаем златното правило, че най-хубавата работа е тази, която не усещаш като работа. Аз обаче имам още една теза и тя е следната: С най-голяма усмивка отиваш на работа, когато знаеш, че трудът ти ще бъде възнаграден, а усилията поощрявани.

Все си мислим, че подобно отношение към хората има само в чуждестранните компании, навлезли в нашия пазар, но дали няма изключения? Веднага се сещам за една българска фирма, която се грижи за своите служители също толкова добре. Става дума за ресторантите HappyBar&Grill, които вярвам, че посещава всеки един от нас.

Сигурна съм също, че сте забелязали широките усмивки на персонала, който винаги ви посреща любезно. Запитвали ли сте се защо тези хора са толкова усмихнати? Това част от служебните им задължения ли е?

И да, и не. Разбрах го скоро след като братовчед ми, Иван, започна работа там. Той е млад, енергичен и много амбициозен. В началото започна работа в Хепи почасово, защото все още учеше и нямаше много свободно време. Въпреки това още тогава подписа трудов договор и му превеждаха осигуровките, както си е редно. Никога не са бавели заплата му дори и с ден, което дава неизменно чувство за сигурност на всеки млад човек. И като казах „млад“, знаете ли колко би била средната възраст на колегите ви, ако вие работехте в Хепи? Някъде около 25-26-годишни, предполагам. Как да не си ти самия хепи в подобна среда?

Holding handsБратовчед ми не ми сподели колко точно взима, защото всеки месец заплатата му се изчислявала на база оборота и по не знам си какви още схеми. Като знам обаче колко са пълни ресторантите Happy, едва ли оборотът е малък. Ванката ми разказа също, че имало много бонус пакети, които били различни в зависимост от това от колко време си във фирмата, какви резултати си постигнал и т.н. Той например искал да се включи в програмата „Доведи приятел“, та ме попита на шега дали аз не си търся работа. В момента набирали кадри и ако той предложи някой подходящ, ще има плюсове за самия него във финансов и кариерен план. Честно казано, ако бях малко по-млада и ако имах опит в този бранш, сигурно бих се пробвала. Всичко, което разбрах за вътрешната структура на компанията, звучи приемливо и добре организирано.

Като си помисля колко усмихнат и щастлив изглеждаше Ванката, когато се видяхме, благородно му завиждам. Да не споменавам, че наскоро срещна и едно момиче, по което е хлътнал. Така че имайте предвид следното: щастието е комплекс от хубавите неща, които ти се случват в живота – а работата и любовта са най-важните сред тях.

One Comment on "Защо се усмихват служителите в Happy?"

Хостесата в нашето Хепи наистина е много усмихната, а и доста красива. Харесва ми да ходя там заради обстановката. Като ги чета тези неща, ми става приятно, че се грижат така добре за служителите си. Похвала и smile.

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>