Защо комедията е най-трудният жанр

Публикувано от на 02.26.2019 в категория Весело

Знаем, че във филмовото и театралното изкуство, дори и в литературата, съществуват различни жанрове като трагедия, комедия, драма, трилър. Всеки един от тях изисква различни похвати за представянето му. Но със сигурност най-трудният жанр е комедията.

Много хора, чисто първосигнално, едва ли биха се съгласили с мен, но аз ще се опитам да защитя своята теза.

Всеки би си помислил, че най-лесното нещо е да разсмееш някого. Но това всъщност не е съвсем вярно. И пак зависи в каква ситуация. Едно е да разсмееш някого в неформална обстановка, да пуснеш коментар или забележка на точното място в разговора, така че да се получи смешно, съвсем различно да изградиш цялостен сюжет, стараейки се да разсмеете не един, а много хора.

И точно това е трудното – да разсмееш много хора. Защото всеки има различно чувство за хумор. На всеки отделен човек, различни неща са му забавни и прага му на толерантност спрямо пиперливите шеги, също е различен. Така че ако искаш да си популярно смешен пред по-голямата част от целевата си аудитория, то за това универсална формула няма.

Някои могат да намерят хумора ти за пошъл, циничен, саркастичен, с всякаква липса на толерантност, дори обиден. Границата на всеки човек е различна, но когато тава въпрос за филми или особено театри, моята е много високо.

В театралното изкуство не съм съгласна да се преминават някои линии на приемливо поведение, пък било то и с елемент на забава. Освен това нека да не забравяме, че времето и разбиранията на хората се променят през годините и е напълно възможно нещо, което се е възприемало за смешно тогава, днес да се намери обидно.

Какъв е вашият праг, когато става въпрос за хумор?

No Responses to “Защо комедията е най-трудният жанр”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>