Задействайте своите енергийни каналчета

Публикувано от на 10.3.2014 в категория Весело

Чудите ли се вече за какво става въпрос, а?

Спокойно, не е нещо страшно или прекалено странно. Става дума вашето тяло. Знаете ли например, че докато седите по цял ден, запушвате каналите, по които тече енергия в телата ви? Не си измислям, да освобождавате енергията, която циркулира в тялото ви е основен принцип на йога. Да сте в хармония със себе си, със света и с вашите тела, това е най-важното.

72064478_scaled_304x203Сега по темата. Какво точно означава да задействате своите енергийни каналчета? Всъщност е много просто, нужно ви е да се раздвижите.

Опитайте следното упражнение, за да ме разберете по-добре. Седнете на постелка на земята с изпънати крака, изправете кръста си и изпънете ръце напред така, че да са успоредни с краката ви. Сега се опитайте да сгъвате и опъвате дланите и пръстите на ръцете си заедно със свиването и изпъването на краката си (от глезените към пръстите). Опитайте се да синхронизирате тези движения и с дишането си. Направете упражнението няколко пъти и ще усетите едно приятно изтръпване по ставите си. За още по-голям успех затворете очи се фокусирайте върху упражнението и ефектите от него, осъзнавайте всяка една промяна. Накрая ще настъпи леко затопляне и буквално ще усетите как енергията минава през тялото ви. Продължете с кръгови движения, а после преминете към раздвижвания на врата, лактите и коленете… бавно и постепенно.

Не е трудно, но е много полезно особено след цял ден в офис, зад волана или в затворено пространство.

Нека не забравяме, че тялото на всеки от нас има нужда от раздвижване и енергизиране. Понякога е много лесно да го постигнем. След това ще се почувстваме по-добре и неминуемо ще се усмихнем на последвалото усещане, на задействането на собствените ни енергийни каналчета.

No Responses to “Задействайте своите енергийни каналчета”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>