За дългите ръце на закона и плиткия ум

Публикувано от на 05.6.2013 в категория Весело

Като се чуе Колумбия, със сигурност повечето хора се сещат за Пабло Ескубар, за мафията, за шумните съдебни процеси на колумбийските наркобарони, за дрога, за сериозните мерки за предотвратяване на производството и търговията с нея, които са предприети в тази латиноамериканска страна, и не на последно място – за много наркотрафиканти, които търкат затворническите нарове.

Prison bars Е, един от тях е и героят на днешната история. Прегрешил човекът, хванали го и го осъдили на десет години лишаване от свобода. Не щеш ли, на първата година, при едно от излизанията му от затвора за оказване на медицинска помощ, му се отдала възможност да избяга и като всеки на неговото място го направил. Взел обаче всички необходими според него мерки да не бъде открит никога. 🙂 Направил значими корекции по фейса си, с помощта на пластичната хирургия, направил и сериозни промени по тялото си, оборудвайки го с женски придобивки, даже за уплътняване на достоверността на новата си самоличност започнал да се занимава и с най-древната професия. И решил, че отношенията му със закона са останали в миналото. Няма как колумбийската полиция да се сети да търси избягал търговец на дрога сред практикуващите в публичен дом.

Не преценил обаче една дребна подробност – че е редно да изхвърли документа си за самоличност и да го подмени с нов. Така при една рутинна акция на полицията в дома на жриците новата служителка била арестувана и при направения обиск изскочила личната Му карта, а с нея и самоличността на затворника.

 

Изводите : за да избягаш от дългата ръка на правосъдието не се иска само външност, трябва си и малко акъл. 🙂

No Responses to “За дългите ръце на закона и плиткия ум”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>