Вода с лимонов сок сутрин: 366 дни през Новата година

Публикувано от на 01.4.2016 в категория Весело

Lemon-Mint-Water-739x1024Здравейте и през Новата година. Скоро време не сме се виждали, а 😉 Спокойно, аз не съм се отказала да си попълвам блога, а ето че първият ми текст за 2016-та година е вече факт. По стечение на обстоятелствата се оказа, че той е на здравословна тематика.

И аз като доста от вас (предполагам) се отпуснах покрай празниците качих 2-3 килограма. И аз както мнозина мои познати и непознати си обещах през 2016-та най-накрая да сваля излишните тлъстинки и да се повталя в ханша. Да ви кажа под секрет, пробвала съм и преди и хич не е лесно да се изпълни подобно начинание. Изисква постоянство, упорство и строга дисциплина. “Златните” правила са: да не правиш нищо изведнъж, да спортуваш по-често, да избягаш вредните храни и да не преяждаш. На теория е лесно, но опрем ли до практиката, възникват проблемите. Нека ви представя обаче една стратегия в борбата с килограмите, която току виж се окаже, че е вашата, а и моята “скрита лимонка” към по-малкото килограми.

Започвайте деня си с чаша вода с лимонов сок!

Аз реших това да е моята новогодишна цел. През предстоящите 362 дни от 2016-та (защото 4 вече минаха) ще започвам деня си с чаша топла вода и сок от половин лимон. Звучи ми като добър старт на деня, пък и искам от личен опит да проверя дали наистина има толкова благотворно въздействие, за каквото твърдят специалистите.

Четох например, че този малък сутрешен ритуал спомага за подобряване на храносмилателната система, подсилване на имунитета, бързо събуждане, енергизиране, хидратиране на организма и дори регенерация на тена и кожата на лицето. Има други ползи, сред които подобряване функциите на черния дроб и прочистване на кръвоносните съдове в тялото.

Звучи ми прекалено хубаво, за да е истина, но знае ли човек!? Докато не пробвам, няма как да узная.

One Comment on "Вода с лимонов сок сутрин: 366 дни през Новата година"

това и аз съм чувала, че помага, обаче аз имам нервен стомах и мисля, че този лимон на гладно няма да ми се отрази много добре

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>