Усмивки с Гласът на България

Публикувано от на 02.28.2013 в категория Весело

glasuttttАко следите блога ми, сигурно сте забелязали, че напоследък не ми се намират чак толкова поводи за усмивка, по която тема е създаден сайта ми. Казахме си последно сбогом с Леда Милева, политическата обстановка се нажежи, народът ни е икономически и демографски на колене, и сме в хаос и неведение какво ще се случва от тук нататък.

Е, днес напук на всичко, за да се разведрим, ще ви кажа какво ме усмивха напоследък въпреки непрогледната тъмнина, личните проблеми и тоталната липса на визия как ще излезем от кризите, в които се намираме като общество. Това е предаването “Гласът на България” по bTV. Изгледала съм всички негови епизоди към момента и всеки понеделник и вторник го очаквам вечерта с интерес. Усмихват ме младите талантливи хора, които се явяват на кастинга, изпълнени с надежди и мечти, и демонстрират колко хубаво могат да пеят, напук на всичко около тях. И аз, и семейството ми се забавляваме много докато гледаме това предаване, наистина успява да ни зарази с позитивизма си и да ни разсее за малко от всичко останало. Форматът на предаването е реализиран в много държави за крехката си възраст от едва 3 години. Той превъзхожда всички останали подобни предавания с това, че позволява пълна свобода за участниците и че най-важното в него наистина са певческите умения. Така например в него участват както прохождащи в пеенето тийнейджъри, така и доказали се певци с дългогодишен опит. Стиловете музика са неограничени – видяхме класически изпълнения, народни песни, поп, рок и какво ли не още. Освен това шоуто е много по-динамично, а не както при някои други – да отпада само по един участник на седмица.

Повече такива риалитита трябва да има в нашия ефир, и мисля че биха ни повлияли добре. Малко музика, усмивки и красота никога не са излишни. От тази събота предстои да започне и вторият сезон на друго такова предаване – “Предай нататък”. И макар историите там понякога да са много тежки, виждам лъч надежда в състрадателността и желанието за помощ, които демонстрираме като “предаваме нататък”, ставаме съпричастни, и заставаме рамо до рамо в каузите и проблемите на някой друг, който дори не познаваме лично.

Разбрах обаче от приятел, чиято работа е свързана с медиите, че и телевизията вече изпитва затруднения да финансира подобни мащабни продукции като български сериали и риалити формати. Рекламодателите са намалели, а те бяха основният им източник на доход, понеже от кабелните и сателитни оператори не им изплащат честно дължимите печалби. Както от бТВ бяха обявили, а тогавашният министър Московски потвърди, в сектора на кабеларките има сива икономика и се укриват абонати, за да се плаща по малко на телевизиите. Това обаче за в бъдеще ще означава, че поради желанието на кабелните оператори да си задържат по-голямата част от печалбата, няма да можем да гледаме продукции с по-високо качество и в крайна сметка ще бъдем ощетени ние – зрителите. Дано от бТВ и другите телевизии продължават да отстояват правата си, защото аз държа вечер като се прибера да има нещо хубаво по телевизията, с което да си отпочивам пред телевизора, като “Гласът на България”.

А кои са предаванията по телевизията, които усмихват вас?

No Responses to “Усмивки с Гласът на България”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>