Усмивката – най-силното оръжие

Публикувано от на 07.23.2018 в категория Весело

Случвало ли ви се е да отивате в институция или някъде, където трябва да ви обслужат други хора, а те да бъдат толкова нацупени, че да ви се отщява да разговаряте дори с тях? Еми, да, хората имат тази странна способност да отговарят на поведението, настроението и тона на хората, които седят срещу тях. А пробвали ли сте да започнете разговора с широка усмивка и да не я сваляте независимо от настроението на човека, който седи срещу вас? Ако не сте, опитайте! Това е чудесен експеримент, резултата от който ще ви удиви.

Не само, че хората смекчават намръщената си физиономия, но и накрая на общуването си с вас вече се и усмихват. Защо? Защото вие успявате да предадете положителното си отношение, а и им става доста неудобно за това, че да толкова намръщени в компанията на този ведър и приветлив човек, който стои срещу тях. Не само това е причината, разбира се. Една от основните причини е, че усмихнатите хора се възприемат от останалите много по-добре и спокойно, отколкото намръщените. Усмивката предизвиква доверие у хората и това помага общуването дори с непознати да става по-лесно и спокойно.

Пък и защо трябва да предавате негативното си поведение на напълно непознати хора?

No Responses to “Усмивката – най-силното оръжие”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>