Щастливи на работа – да, възможно е! (част 1)

Публикувано от на 12.1.2014 в категория Весело

До всички мениджъри, супервайзъри и тийм лидери – вие може да повлияете на това колко щастлив се чувства екипът ви на работа. Така ще се подобри продуктивността му, показаните резултати и отделните членове ще искат да се задържат по-дълго във фирмата.

680a7674-acc0-424d-b85f-03b38eaca1dd_071012_Happy_Work_575x270-panoramic_18615Тънка е границата между доволен и недоволен служител. Един малък жест, който да му покаже, че го цените, и лицето му грейва. Щастливите служители генерират повече идеи и са по-склонни да допринасят над това, което е част от задълженията им. Те помагат на колегите си, свършват работата си навреме, излъчват позитив и го прехвърлят на останалите.

Част от отговорността за това хората, които ръководите, да се чувстват щастливи, е ваша. Това не значи постоянно да се смеете и шегувате обаче. Нито пък да не управлявате с твърда ръка, когато се наложи. Тук става дума за баланс.

Като за начало може да започнете с вникване в това, което може да повлияе върху мотивацията на служителите и да ги накара да идват с желание на работа. Помислете за вашия принос като ръководител – как вие може да помогнете и стимулирате.

Използвайте силните страни на хората си. По този начин ще извлечете най-доброто от тях, а и те ще се чувстват в свои води. Това обаче не значи да не обърнете внимание на слабите страни. Разгледайте ги от гледна точка на това доколко ограничават способността на даден служител да се справя с основни задачи за позицията, на която се намира. Наблегнете на развитието на дадена слабост до базовото ниво, което е нужно на служителя, за да си свърши работата. Тук ще откриете как слабите страни на едни са силни за други и как членовете на екипа ви ще се допълват взаимно. Водещото обаче са силните страни и как с тях всеки може да допринесе с нещо в екипа.

Темата е пространна, затова ще има продължение, но дотук изводът е, че не всеки може да върши всичко, а когато върши нещо, което не разбира, губи ентусиазъм. Задачата на ръководните органи е да попречат това да стане.

No Responses to “Щастливи на работа – да, възможно е! (част 1)”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>