Щастлива храна за щастливи хора – благодарение на Васил Лазаров

Публикувано от на 05.30.2017 в категория Весело

Храната е здраве, храната е енергия, храната е повод за усмивки. Така казвам аз и затова пазарувам от продуктите на Васил Лазаров и Вивекта БГ ЕООД.

На всички ни е известен фактът, че за да се чувстваме здрави и щастливи, е нужно да храним тялото си по възможно най-добрия начин. Да му даваме силата, от която се нуждае. Това означава да го зареждаме с нужните му витамини и минерали. А какъв по-добър източник на най-ценните хранителни вещества от плодовете и зеленчуците? Аз ги консумирам постоянно и непрестанно. Ям малини през зимата, карфиол през пролетта и моркови през цялата година. Може би се чудите „Как така?“ и веднага ще ви кажа: купувам си от замразените продукти на Aretol, у нас се предлагат чрез фирмата на Васил Лазаров Вивекта БГ ЕООД.

Между другото знаете ли, че след пресните плодове и зеленчуци замразените са най-полезни? Те в по-голяма степен запазват полезните си качества в сравнение с компотите, сладката или преминалите през друг вид термична обработка. Възможно е да са по-богати на полезни вещества дори от пресните, стига да са замразени непосредствено след набирането им. Това е т.нар. шоково замразяване, което се извършва за 1-2 мин. на температури от -20°С до -40°С и спомага да се запази свежестта на продукта за много по-дълъг срок. А при пресните, колкото и да са пресни, със сигурност минават поне няколко дни от набирането им през транспортирането до магазина и накрая до нашата трапеза. Като си помисля само, че имам едно броколи, което седи в хладилника от цяла седмица…

Но както и да е. Въпросът е, че замразеното противно на очакванията на някои от вас, в много от случаите е наистина полезно.

Една от рецептите, която винаги ме кара да се усмихвам, е плодове с кисело мляко. Това е перфектният лек десерт, с който можем да си угаждаме целогодишно. На пазара вече се предлагат ягоди и череши, които обожавам да комбинирам с родния ни йогурт. Но когато все още ги нямаше, си купувах замразени ягоди. Отчупвах около 100 гр, оставях ги на стайна температура да се размразят и ги смесвах с кофичка кисело мляко от 3,6%.  Много по-вкусно и полезно е, отколкото купа с пуканки например. А си подхождат също толкова добре пред телевизора, особено докато гледам MasterChef.

Между другото номерът при замразените плодове, за да запазят вида си, е да се размразяват на стайна температура. По-бавно е, но иначе стават на каша. За сметка на това замразените зеленчуци (обожавам мексиканския микс!), които избирам също се предлагат от фирмата на Васил Лазаров Вивекта. Тях ги готвя за 2-3 мин. в подсолена вряща вода, за да останат свежи и хрупкави.

От мен имате едно голямо бон апети със замразени храни!

No Responses to “Щастлива храна за щастливи хора – благодарение на Васил Лазаров”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>