Смехът е здраве

Публикувано от на 12.10.2011 в категория Весело

Често чуваме израза „Смехът е здраве”. Отвсякъде ни засипват с информация колко здравословно е да се смеем и как смехът удължавал живота. Непрекъснато ни приканват да си намираме всякакви поводи за усмивки. Освен очевидното, което всеки човек може сам за себе си да установи е, че след едно много добро и силно разсмиване се приповдига настроението ни, ставаме по-позитивни, отзивчиви, весели и изобщо по-добри. Всъщност смехът наистина помага за доброто физическо състояние на тялото ни.

Първата крачка към добър смях е усмивката. Уж не изисква кой знае какви усилия, а е толкова трудна задача за някои хора, които не се разсмиват дори след като приложите най-добрите си номера. Усмивката не се купува с пари, тя е безплатна, но струва много. Усмихнатите хора са щастливи и добри, заобиколени от приятели, а намръщените имат много бръчки. За разлика от скъпите лекарства усмивката може да се намери навсякъде и да помогне срещу всякакви болежки. Изкуството да се усмихват владеят дори най-малките и нежни същества – децата, защо ние едни вече пораснали деца забравяме да се усмихваме?

Усмивката е като снежна лавина, задействала се веднъж помита всичко по пътя си. Една усмивка може да промени деня на много хора. Например ако се усмихнете на касиерката в магазина ще направите работата и малко по-лека, а тя ще се усмихне на клиента след вас, който пък ще се усмихне на някой друг и така всички ще бъдат заразени с магията на усмивката. Не спирайте да се усмихвате.

No Responses to “Смехът е здраве”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>