С колегите в извън работно време

Публикувано от на 01.12.2016 в категория Весело

Днес ще ви задам един изключително важен въпрос. Вие поддържате ли приятелски отношения с вашите колеги?

И да знаете, че като казвам приятелски, нямам предвид да обсъждате само работата и проектите, с които сте ангажирани в момента. Не съм съгhome-partyласна и ако го карате само на Здравей и Довиждане без дори да се усмихвате един на друг. За да определите един човек като свой приятел, е нужно много повече от това да го познавате и да знаете името му. Важно е:

  • да знаете, че може да му имате доверие;
  • че може да разчитате на него при различни ситуации;
  • и дори да не се виждате редовно, да поддържате връзка помежду си.

Веднага ще ви кажа и вярвам, че вие ще се съгласите с твърдението, че с колегите си вероятно се виждате по-често отколкото с текущите си най-добри приятели. Дали обаче някой от тях е преминал от категория “колега” в тази на “приятел”? Ако не е, но имате желание това да се промени, ще ви дам следния съвет. Срещайте се от време на време в извънработна среда. Не е нужна да чакате фирмата да ви организира тиймбилдинг. Действайте сами и по своя инициатива. Направете си уговорка за ходене на кафе, на кино, на разходка, на театър или друго, каквото ви харесва. Ако е с колежка/и, може да отидете на СПА ден, на басейн, на танци и т.н.

Най-важното е да се срещате по-често в неофициална среда, защото така се изграждат чисто човешките отношения между хората. В обедната почивка вероятно обсъждате времето, почивните дни и клюките от офиса, но в по-непретенциозна среда сте свободни да си говорите и за съвсем различни теми и да споделите нещо по-лично от живота си.

One Comment on "С колегите в извън работно време"

Много хубаво го казваш, но ми се струва, че това се случва изключително рядко и при условие, че колегите са на близка възраст. В много офиси всеки бърза да се прибере при семейството си след края на работното време и поддържа само основни отношения, базирани на любезност и колегиална помощ. Да изградиш приятелство е по-трудно в действителност.

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>