Романтично :)

Публикувано от на 07.10.2013 в категория Весело

romanceЛятото носи романтика, а романтиката усмихва. За един истински романтичен жест, сътворил красота, ще ви разкажа днес и за това, на какви чудеса са способни мъжете за една жена. 🙂

Започват войни, вършат безумни неща, подаряват… дворци. 🙂 Именно такъв подарък е направил на жена си Изабела Карло Боромео III – построява й красив замък, заобиколен от зеленината на великолепна италианска градина, на малкия италиански остров Изола Бела.

По форма и по размери островчето, разположено на 400 м от морския град Стреза, прилича на старинен военен кораб и почти цялата му територия е заето от сградите на двореца, чието строителство започва в началото на 30-те години на 17 век.

Привлечени са някои от най-прочутите тогавашни архитекти и романтичният жест на владетеля се материализира в едно прекрасно място, което се превръща в средище за тогавашния аристократичен елит, в място за изящни празненства и театрални представления.

Родът Боромео бил не толкова знатен и древен, но пък изключително богат. И това личи от разточителството при строителството и обзавеждането – очевидно не са правени икономии за нищо. Луксозен интериор, великолепни старинни мебели, богата колекция от произведения на изкуството, поразително красиви полилеи от венецианско стъкло, разкошни гоблени – все неща, които ще ви накарат да възкликнете от удивление.

Първият етаж пък предлага разходка из шест изкуствени пещери, украсени с миди, раковини и всякакви други морски красоти.

Това, което обаче ще ви остави истински без дъх, е градината, ограждаща резиденцията – тя очарова и поразява от пръв поглед. Екзотични дървета и храсти, красиви статуи и фигури, необичайно терасирани градини, в чиито ниши са се настанили мраморни нимфи, и разбира се – фонтани, в Италия без тях не може.

И на поляните – сред цялата тази красота –  бавно и спокойно, като истински собственици, се разхождат величествени бели пауни. Казват, че са се появили на острова още през 17 век – достатъчно основание да се чувстват негови стопани, не мислите ли!? 🙂 🙂 🙂

 

 

No Responses to “Романтично :)”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>