Прелестно Северно сияние

Публикувано от на 10.26.2014 в категория Весело

Aurora BorealisМного ми е трудно да запомня, че на латински език Северното сияние се нарича Aurora Borealis. Знам, че в превод означава Зора на севера, но явно латинският ми е прекалено слаб, за да свържа  двата израза помежду им.

Но стига с латинската вълна. Днес искам да ви покажа едно видео, което си харесах през последните дни и което вече няколко пъти си пускам. То показва едно определено Северно (или Полярно, както още се нарича) сияние. Представете си нощта на 12 септември. Намирате се във Финландия близо до брега на огромно езеро. Името на езерото е Oulujärvi, а водите му се простират на площ от 358 кв. км. Небето е тъмно, но ясно, така че можете да наблюдавате танца на светлините и да се наслаждавате на гледката с всичките си сетива.

Сега спрете да си представяте… Защото именно това се е случило на Henri Luoma в нощта на 12 септември и добре, че той е имал камера на близо, с която да запише всичко наоколо му. Споделям ви негова творба. Дано ви хареса толкова, колкото хареса и на мен.

 

No Responses to “Прелестно Северно сияние”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>