Празнична украса

Публикувано от на 12.2.2011 в категория Весело

Психолозите казват, че по принцип през лятото се усмихваме по-често и сме способни по-дълго време да се чувстваме щастливи, което се дължи на слънцето. През зимата обаче имаме ограничено слънцегреене и това макар без да го усещаме ни влияе подсъзнателно. За това през зимата трябва да се радваме на останалите неща, които пък през лятото няма как да видим. С навлизането на декември месец се започва трескава подготовка за предстоящите коледни празници. Всички улици и домове грейват от светлината на малките лампички, които са като хиляди светулки накацали по дърветата и прозорците. Магазините се окичват с безбройни украшения в традиционните коледни цветове – червено, бяло и зелено. Навсякъде блестят окичени елхи и ни навяват вълнение, за идващия празник. Толкова е приятно да се потопиш поне за миг в това коледно веселие и да забравиш проблемите, които ни съпътстват всеки ден.

Мислех, че е малко рано да се започва със слагането на празничната украса, но реших какво пък по-хубаво е да сме в коледно настроение по-дълго, за това вкъщи вече украсихме елхата. Закачихме гирлянди по пердето, а по прозореца залепихме снежинки в различна форма, които изрязахме от бяла хартия. Разбира се не може без светещите лампички, които сякаш свирят коледна песен със светлинките си. Сега когато се прибирам и отварям вратата първата ми реакция е широка усмивка. Има някакъв уют и семейна магия в коледната украса, странно как една иначе проста и лъскава украса ни кара да се чувстваме щастливи.

No Responses to “Празнична украса”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>