Поводи за усмивка

Публикувано от на 06.29.2018 в категория Весело

Оценяваме ли достатъчно нещата, които ни разсмиват? Или започваме да ги анализираме и да се дивим на “глупостта” и наивността на хората, които са станали повод за нашата усмивка. Всеки човек има различно чувство за хумор и не винаги възприятията ни за това кое е смешно и кое не, съвпадат. Ето защо комедията е един от най-трудните жанрове в литературата, драматургията, киното.

В ежедневието си сме свикнали да се смеем на злободневни теми и често да преминаваме границите на доброто възпитание. Но когато това ни бъде поднесено в една драматургична творба като театър например, често мислим, че са преминати твърде грубо точно тези граници.

И въпреки това, ако нещо ни кара да се усмихнем, не би трябвало да се замисляме много за това колко е учтиво, културно и прочие. Друг е въпросът ако то предизвиква други реакции в нас. Но успяваме ли да се усмихнем, значи е имало правилен ефект върху нас.

Ето защо съветът ми е – Усмихвайте се повече, наслаждавайте се на момента и не му мислете много!

No Responses to “Поводи за усмивка”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>