Понякога и рапът е образователен

Публикувано от на 01.26.2019 в категория Весело

Чували ли сте за групата Епизод? Навремето правиха рок песни с текстове от възрожденски стихотворения. Мнението на хората за тяхното творчество е повече от противоречиво, защото едни го възприемат като модерен начин да се пресъздадат старите стихотворения и да се запознаят децата с него, други го намират за пошло и неуместно да се използва светиня като българските стихотворения за нещо комерсиално.

Днес започнах деня си със спомен за една прекрасно стихотворение на Никола Вапцаров “Песен за човека”. В което той е възпял непоправимата си вяра в човешкото у всеки един, дори и в убиеца на собствения си баща. След това мой колега ми изпрати видеото, което реших да споделя и с вас. Може би на някои хора няма да им хареса, начина по който е представено стихотворението, но със сигурност това е един опит то да стигне до днешните деца, които трудно задържат вниманието си на подобен тип литература.

Изгледайте видеото и преценете за себе си. А не мен ще ми е интересно да разбера мнението ви по темата.

No Responses to “Понякога и рапът е образователен”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>