Оптимизмът не вреди никому

Публикувано от на 09.7.2014 в категория Весело

Positive-Thinking3Оптимист, песимист, реалист… Тези думи са ни познати до болка и знаем много добре кое какво означава. Докато повечето хора се описват като реалисти и ръсят повече негативизъм около се си без да го осъзнават, знаете ли кое е по-полезно не само за вас самите, но и за околните ви.

Оптимизмът!

Не ви коства нищо друго освен лека промяна в нагласата. Трудно е да се премине от негативизъм в песимизъм, но пък ползите от това са много. Все пай навредило ли е някому малко позитивно мислене? Мислите ли, че ще навреди на вас, ако си повярвате, че можете да постигнете желаното повишение, да изкачите набелязан планински връх или каквото там искате.

Границите съществуват само в нашите съзнания. Ако вие самите не се спирате и не се дърпате назад към негативизма, може би позитивното мислене ще дойде по естествен път. Защо не опитате? Какво може да изгубите? А какво може да спечелите?

No Responses to “Оптимизмът не вреди никому”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>