Нова надежда за онкоболните

Публикувано от на 11.19.2013 в категория Весело

Миналият месец в България бе представен един дългоочакван медикамент за борба с рака, произведен от отрова от син скорпион, която през последните години стана известна със свойствата си да бори раковите клетки и да подсилва имунната система на онкоболните.

IMG_4979Лекарството се нарича Видатокс и се произвежда от кубинската фармацевтична компания Лабиофам, чиито директор е племенникът на Фидел Кастро – д-р Хосе Антонио Фрага Кастро. Островната държава е единственото място, където синият скорпион вирее в естествена среда и лекарството се произвежда само в Куба.

У нас то беше представено благодарение на усилията на Елена Банова, която в момента се бори с болестта за втори път, и е председател на фондацията „Неогенезис“, с основна идеална цел помощ за онкоболни. Презентацията по новото лекарство се е провела в кубинското посолство с участието на ръководители в лабораториите на Лабиофам, представители на пациентски и лекарски сдружения, посланикът Н. Пр. Тересита Капоте,  Светльо Кантарджиев, медицинската сестра Веселина Ганчева и други.

Макар да не е стопроцентова, успеваемостта на лекарството Видатокс е висока и досега за да се сдобият с него, много хора се е налагало до ходят сами до Куба и лабораториите на Лабиофам. То е помощно на основната терапия, като освен антитуморните му свойства, засилва и имунната система, ограничава болката и повишава настроението.

Смятам това за добра новина и се надявам, че онкоболните ще успеят да си го позволят, ако Здравната каса не го е включила в безплатно отпусканите медикаменти.

No Responses to “Нова надежда за онкоболните”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>