Най-книжната седмица започва ДНЕС

Публикувано от на 12.8.2015 в категория Весело

ct-prj-authors-best-book-gift-guide-20151125Знаете ли какъв ден е днес?

Освен Студентския празник, разбира се 😉 Него младежите го отбелязват всяка година, докато сега на днешната дата се случва още нещо интересно. В Националния дворец на културата в София започна ежегодно провеждания международен панаир на книгата. Ще продължи до 13 декември (неделя) и през цялото време посетителите ще имат възможност да си закупят хубави книги с отстъпки.

Според мен моментът е чудесен да си набележите идеи за коледни подаръци и да купите това-онова за своите близки. Каквото си харесате, вземете си и на вас с парички от онзи заделен фонд “И аз съм човек”. Една нова книга никога не е излишна, пък на всичкото отгоре е полезна и приятна. Обзалагам се, че разнообразието от предлагани заглавия и тази година ще е огромно, а изкушения няма да липсват. Издателите всяка година се стараят да изкарат едни от най-добрите си книги точно преди панаира. Гарантирам ви, че влезете ли веднъж в НДК дори да е само за да разгледате изложението, невъзможно е да си тръгнете оттам с празни ръце.

Аз традиционно посещавам всяка година най-голямото книжно събитие за страната ни. Понякога си правя предварително проучване и си набелязвам книгите, които са ми по-интересни и задължително си ги купувам. Тази година обаче отивам неподготвена и ще разчитам на уменията си за импровизация и бързо ориентиране. Видях, че има и богата съпътстваща програма, но ще видим на кое от събитията ще мога да присъствам и колко ще ми привличат вниманието. Чух че са няколко помещенията, които участват на панаира и на които ще има различни мероприятия включително и в новата книжарница “Перото”. Видях и няколко снимки, на които се забелязват по-разчупени и интересни щандове на издателства, което много ме радва. Одобрявам с две ръце, защото онези бели стелажчета от край време са ми омръзнали и адмирирам новите, по-добре изглеждащи визии.

No Responses to “Най-книжната седмица започва ДНЕС”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>