Най-добрият пиар

Публикувано от на 06.13.2013 в категория Весело

smileПрез почти четирите години от управлението на ГЕРБ като че ли най-много усилия бяха хвърлени в шумни и ефектни политически пиар акции. Нямаше стъпка на премиера, която да не е отразена от услужливо усмихнати репортерки, нямаше прерязана лентичка, която да не е заснета и тиражирана. Телевизиите се надпреварваха – дали доброволно, дали поръчано, дали платено – да канят Бащицата и да го представят в най-добрата му светлина. С една-единствена цел – да запази за по-дълго всенародната любов, която го заливаше по това време. После се оказа, че обичта на народа нито е толкова трайна, нито толкова лесно манипулируема, но това е тема на друг разговор. Днес думата ми е за това, че понякога и най-промислената и оригинална рекламна стратегия не може да тежи повече и да има по-благотворен ефект върху публичния образ на дадена личност от едно нормално човешко поведение и от една сърдечна, искрена и топла усмивка. И съвсем не е задължително те да идват от човека, чийто положителен публичен образ се гради. Говоря за дългото интервю, което направи в последния брой на предаването си Сашо Диков, със сестрата на бившия премиер. Ето това са истински силните внушения – не когато ги правиш директно, а когато деликатно ги вграждаш в образа на някого. Във въпросния разговор, който се провеждаше обзаведения съвсем просто кабинет на сестрата на Бойки, която е детски лекар, се видя един обикновен, земен, нормален, здраво стъпил на земята човек, с изключително чувство за хумор и топла усмивка. Ако кажеш директно Бойко живее скромно – това по-скоро ще предизвика съмнения. Показваш семпло обзаведения кабинет на сестра му – и то внушението си идва само. Няма как бившият премиер да е бил чак толкова корумпиран, колкото го изкарват, иначе би уредил сестра си с по-престижно работно място. Няма как и да е чак такъв злодей, ако сестра му излъчва толкова топлина и нормалност.

Е, за това беше днешният материал – за силата, която може да има една истинска усмивка. Далеч по-голяма и от силата на най-скъпо платените рекламни акции и мероприятия.

 

No Responses to “Най-добрият пиар”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>