Лъжливите репортажи

Публикувано от на 02.18.2019 в категория Весело

Скоро попаднах на едно от онези кратки видеа, които разказват някаква интересна история. Дали тя ще бъде за човек, за събитие или за някаква технология, обикновено тези видеа се въртят в социалните медии и често стават много популярни. Та съответното видео, което ме провокира да напиша този текст, беше за едно много високо момиче, което е решило, че повече няма да се изолира и да си седи вкъщи (решение, което е взела майка й, за да я предпази от тормоза и хорската нетолерантност) и ще се покаже, в целия си блясък, на сета.

Ето го и оригиналното видео, което обикаляше много месеци пространството на социалните медии:

Всъщност не особено добре направена илюзия, която при още една проверка в става ясно, че това е нагласен материал… И тук въпросът ми е “защо”? Защо е необходимо да се изфабрикува подобна история, която да се представя за истина. Тя всъщност не се представя съвсем за истина, тъй като създателите на това видео са пуснали гафове от заснемането му в Интернет, където ясно се показва, че това всъщност са двама души един върху друг. И за себе си, отговорът който си давам, и силно се надявам това да е причината е, че са искали да засегнат един наистина сериозен проблем и да обърнат общественото внимание към него.

Става въпрос за гигантизма. Това е заболяване на хипофизата, което се характеризира с прекомерен растеж. Всъщност най-високият мъж в Света до този момент, записан в книгата на рекордите на Гинес е турчинът Султан Кьосен. Той е висок 2 метра и 51 см. и със сигурност изглежда внушително. Но това си е заболяване и хората, които страдат от него имат редица проблеми с костите, изкривявания на гръбнака и прочие.

Освен това със сигурност животът, съвместно с хорските погледи върху себе си и непрестанното шушукане зад гърбовете, никак не е лесен. И може би (силно се надявам) това да е основната причина, поради която създателите на това “вирусно” видео, са се опитали да засегнат и да обърнат внимание.

Всъщност представената история във фалшивото видео силно ми напомни за една истинска история, която предлагам на вашето внимание в момента. И ако жената, страдаща от гигантизъм е растяла във време на ниска толерантност, но въпреки това е намерила начин да превърне дефекта в начин, по който да печели пари, то едва ли всеки, имащ този проблем, би имал тази възможност. Освен това днес хората парадираме с по-голямата си толерантност към различните…, но дали наистина е така?

No Responses to “Лъжливите репортажи”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>