Лъскава, по-лъскава, най-лъскава… брада

Публикувано от на 11.25.2015 в категория Весело

glitter-beard-trend-49__700В последно време наблюдавам една тенденция, която се шири из интернет пространството. На различни места забелязвам снимки на мъже с боядисани и блестящи бради. Дори в boredpanda открих статия, която само за 12 дни е събрала 347 хил. преглеждания, като същата е посветена на тези смели мъжаги.

Казвам смели, защото на повечето индивиди от мъжки пол не им е лесно най-напред да си отгледат подобна брада. И второ – изисква се голяма доза кураж, за да обсипеш брадата си с брокат.

Признавам, че има известен чар и нестандартност в тази визия, но също така мисля, че мъжете трябва да бъдат изключително внимателни с подобни опити за разчупване на рутината. Това си е рискована стъпка и не на всеки би му прилягало да се появи в такъв вид в обществото. Особено в нашата страна, където glitter-beard-trend-67__700хората са по-консервативни и не гледат с много добро око на по-различните от тях.

Лично на мен обаче би ми било интересно да се запозная с човек, който е боядисал брадата си и я е направил по-лъскава от нощно ясно небе. Убедена съм, че това ще е креативна и нестандартна личност, с която би било интересно да се комуникира.

Вие как мислите? Ако ви заговори мъж с брокатена брада, ще му се усмихнете ли насреща, или ще го изгледате подозрително и ще го игнорирате? Ще действате първосигнално, или ще преодолеете този рефлекс и ще изслушате човека срещу себе си. Може би ще си струва. Все пак народът го е казал най-добре: по-дрехите посрещат, по ума – изпращат.

2 Comments on "Лъскава, по-лъскава, най-лъскава… брада"

С Интерес следя блога ти и ето, че днес и аз ще пиша. Малко странно ми е това с брадите, но наистина се е превърнало в нещо като мания. Честно казано, аз ако видя мъж с брокатена брада, със сигурност бих го помислила за гей. Не, че имам нещо против. Ще си говоря с интерес с него, но като мъж, който да пробуди интереса ми като жена, не бих го взела на сериозно.

NightLady, както се оказва, мненията ни доста се препокриват. Благодаря за коментара 🙂

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>