Котка в офиса? Всъщност идеята е доста добра

Публикувано от на 10.30.2015 в категория Весело

Винаги съм мислела, че на служителите в една фирма трябва да се дава повече свобода и по-широко лично пространство. Подобно отношение прави хората по-съпричастни към работния процес, по-отдадени и по-доволни от отношението към тях. Това съвсем логично води до повишена ефектновост и производителност на труда. Стратегията е win-win. Именно с такава цел някои работодатели предлагат съкратено или по-гъвкаво работно време на своите подчинени, по-дълги почивки през деня, възможност да използват  социалните мрежи, когато няма спешни задачи, и т.н.

Cats_MAINИма компании обаче, които стигат дори по-далеч в стремежа служителите им да са доволни. Знаете ли например, че една японка фирма на име Ferray е позволила на работещите там да водят котките си на работа? На тези от служителите, които нямат домашен любимец, се отпуска бонус, за да си вземат такъв! С удоволствие и аз бих работила на подобно място.

Според мен идеята на японците е страхотна и лесно би се приложила дори у нас. Представяте ли как едно животинче би разнообразявало работния ви процес? Ще щъка напред-назад, ще заспива върху вашите колене или на някого от колегите ви. Ще минава през клавиатурата на друг, набирайки непозната до сега комбинация. Дори ще умилостивява клиентите, които идват в офиса, за да преговаряте по еди-каква си сделка. Да не забравяме също, че котките действат терапевтично и имат способността да изсмукват негативната енергия. Това респективно означава, че щом някой ви ядоса, вместо да таите отрицателната енергия в себе си или да започнете безсмислена кавга, просто ще гушнете някое от животинчетата около вас и ще се отдадете на заслужена коткотерапия. Вече сериозно обмислям да предложа подобна реформа и на моята работа. А вие?

6 Comments on "Котка в офиса? Всъщност идеята е доста добра"

това е много добра идея и страхотен повод да си вземеш котка. за две котки бонуса двоен ли е хехехе 😀

milite kotenca, obojavam giiii

Ах… това няма да е работа, а пълно удоволствие. Ако наистина си в офис и не се навъртат разни външни хора и клиенти и ако вратите не се отварят постоянно и прозорците имат мрежи, идеята е чудесна. Подкрепям с две ръце.

Блях, не – косми навсякъде да има е ужасно. Да ти се качва на бюрото и да иска да ти пие от водата. Благодаря, ама ще мина и без тях…

A tova niama li da e malko razseivashto? Inache bi bilo mnogo milo.

Мариета В. | November 17th, 2015 at 2:16 pm

KOlega s kosmite i vodata… da e 4uval za kyrpi4ki za po4istvane i za 4a6i s kapa4e???? Kotkite, zaicite, morskite svin4eta i pticite sa naj-dobrite ofis liubimci. Priqtelka raboti vyv firma, v koqto si imat kanar4e i tova im e ofis talismana.

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>