Коледна украса в стил „направи си сам“

Публикувано от на 12.17.2014 в категория Весело

Тъй като вече влязохме в месец декември, ми е напълно позволено да навляза и в темата за коледна украса и то не каква, а такава, която всеки може да си направи сам. Коледният сезон е чудесен повод да декорирате дома си по възможно най-празничния начин, за да напълните с цвят иначе сивото ежедневие. Днешната идея е за гирлянди тип панделка.

mhAPnoeИма няколко начина, по които да походим към проекта. Или може да импровизирате, или да използвате описаните материали. Какво ви е нужно? Една по-тънка и една (или две) по-широки ленти за опаковане в подхождащи си цветове. Тънката е свързващият елемент за този гирлянд. За сега нея я оставяме настрана. Трябват ни останалите две широки ленти, от които изрязваме 15-20-сантиметрови парчета – колкото ни е нужно, за да образуваме осморка с всяко от тях по отделно. Слагаме панделките във формата на осморки една върху друга и ги връзваме през средата с тънката лента. Нея, от своя страна, предварително сме отрязали с нужната дължина – примерно 2 метра или колкото дълъг искате да е гирляндът ви. Повтаряте действието с връзването на панделките-осморки през 10 см или колкото вие прецените, че е добре. Това се явява разстоянието между панделките върху тънката лента. Първата панделка може да се постави на около 15 см от единия край на тънката лента – това празно пространство в началото ще използваме, ако трябва да прикрепим гирлянда към желаната повърхност с възел, т.е. то ни служи като аванс.

За направата на панделки може да се ползва и мека хартия за опаковане, нарязана на малки правоъгълници, които пък могат да се вържат през средата с някакъв бляскав конец или прежда. Може вие да импровизирате по свой си начин, използвайки подръчни материали. Ето колко е лесно да направите украса за дома си без да трябва да влагате много средства.

No Responses to “Коледна украса в стил „направи си сам“”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>