Книжарниците са места за усмивки

Публикувано от на 02.2.2015 в категория Весело

Имате ли някой приятел, който да е голям книжен фен? Такъв, който чете по три книги наведнъж, изчита всеки уикенд по един роман или не излиза от вкъщи, ако няма нещо за четене “за всеки случай”. Тези хора са много интересни за наблюдение. Някак си са все отнесени в друг свят, приятно дистанцирани са от останалите и най-често са интровертни по характер. Опитайте се да зададете въпрос на подобен човек, докато е забил нос в някоя книга, и може много да се позабавлявате. Аз съм пробвала и обикновено реакциите са три типа. Или не ви обръща и частица внимание, или отговаря след няколко секунди с въпроса “Какво?”, или си дочита изречението/абзаца/главата/книгата преди да ви удостои с отговор.

NBT: Girl sitting in bookstoreИмам приятелка, която е точно олицетворение на горното описание. Тя си знае коя е, но бих искала да й кажа, че днешният ми пост е посветен именно на нея. Само да допълня, че не прави изброените неща всеки ден и постоянно, но в различни моменти задължително върши поне едно от тях.

Много е интересно и когато влезем с нея в произволна книжарница. Веднага се впуска да разглежда щателно новите книги и да ги обсъжда на глас. В тази ставало дума за еди-какво си, авторът на другата имал еди-каква си награда и бил наистина добър, струвало си да му обърна внимание, а тази книга пък била поредна част на известна поредица, по която правили филм, и т.н. и т.н. Лицето на приятелката ми буквално грейва и става неузнаваемо щастлива всеки път, когато пристъпи сред рафтовете на която и да книжарница. Много й се радвам на тази хубава “особеност”, защото вярвам, че всеки от нас заслужава да има място, което го кара да се чувства щастлив. За моята приятелка това са книжарниците, а що се отнася до мен бих допълнила списъка си също със скъпите хотели и красивите места сред природата.

One Comment on "Книжарниците са места за усмивки"

Обожавам спретнатите, малки, симпатични, уютни книжарници….

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>