Как да разпознаем фалшивата емоция?

Публикувано от на 06.27.2013 в категория Весело

falshivaДоброто настроение и положителният поглед върху нещата от живота помагат за много неща: да си намериш приятели, да си по-здрав, да се чувстваш по-пълноценен и щастлив. Учените отдавна са доказали по категоричен начин, че позитивните нагласи влияят положително на функционирането на всички органи на тялото. Докато се смеем, рязко се увеличава съдържанието на кислород в кръвта, подобрява се кръвообращението, разширяват се кръвоносните съдове в близост до повърхността на кожата – и точно затова няма по-добро украшение за лицето от една ведра физиономия.

Също така е доказано обаче, че по-голяма част от хората не могат да отличат истинската проява на радост от фалшивата. Ние се чувстваме напълно удовлетворени, когато нашият събеседник ни се усмихва, даже и да не е от сърце. И рядко си задаваме въпроса дали става въпрос за истинска емоция, или за начин да бъдем заблудени, не си правим и труда да бъдем по-наблюдателни и аналитични в тази посока.

А има начини, по които този въпрос може да получи отговор. На първо място неискрената радост се появява неестествено бързо, често и немотивирана от нищо, и продължава прекалено дълго – точно като надяната маска, която не ти се иска да свалиш.

Друг белег, по който категорично може да бъде разпознат фалшът, според учените, е, че той намира външен израз много по-силно в едната част на лицето. От многото направени изследвания по тези проблеми е установено, че при тези случаи частта от кората на главния мозък, която е разположена в дясното полукълбо, изпраща сигнали предимно в лявата част на тялото. В резултат на което лъжливите изражения са много по-силни по левия фланг на лицето.

Докато по време на искрената усмивка се включват и двете полукълба на мозъка и въздействат на двете страни на лицето и така тя  се получава красива и симетрична.

No Responses to “Как да разпознаем фалшивата емоция?”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>