И пак за българските комедии

Публикувано от на 04.7.2014 в категория Весело

Здравейте, усмихнати и позитивни читатели! Пролетта е в разгара си, птичките пеят, хубавото време и парковете все по-настойчиво ни напомнят да излезем навън и да се забавляваме, наслаждавайки се на природата и живота.

ot_nishto_neshtoЗа още един хубав български филм обаче винаги има време. Особено, ако ви се гледа комедия от близкото другарско минало, усмивките са задължителни. И като леко продължение на срещата ни от последния път, днес ще си говорим за „От нищо – нещо“.

Филмът е дело на Никола Рударов, Николай Никифоров и Георги Георгиев, а лентата е заснета през 1979 година. Въпреки почти 40-те си години обаче тази българска комедия разглежда типични и неостаряващи черти на българина, който винаги се притеснява „какво ще кажат хората“. Така главните герои се забъркват в сюрреалистична хумореска, където наистина от нищо – големи бели настават накрая. Дали всичко завършва добре, разбере сами, ако все още не сте гледали това емблематично за родното кино заглавие.

В главните роли ще видите Стефан Данаилов, Анета Сотирова и Асен Кисимов. Може би не е редно да го споменавам тук във връзка със защита на авторките права и труда, който са положили всички зад тази страхотна комедия, но целият филм може да бъде свободно и безплатно намерен в сайта за видео споделяне YouTube.

Това всъщност е друга тема, върху която мисля скоро да поразмишляваме, защото мое скромно проучване показа, че 99% от българските филми могат да бъдат напълно безплатно гледани пак там…

Дотогава, усмихвайте се, защото животът е кратък, а усмихнатите и щастливи хора го правят неповторимо красив! 🙂 🙂 🙂

No Responses to “И пак за българските комедии”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>