Добрите новини, които не знаете

Публикувано от на 09.24.2014 в категория Весело

На бас, че не знаете колко чудесни поводи за усмивки имаме напоследък. И как бихте могли, когато гледайки новини по националните телевизии не чувате за тях.

Не зная защо масово медиите предпочитат да ни поднасят лошите вести в обществото. Дори в мото на една много известна родна телевизия се превърна фразата, че показват проблемните от всички гледни точки. Това е наистина похвално, но масово хората разчитат да бъдат добре информирани от централните емисии. И когато те им поднасят само кризи и недалновидни политически решения сред населението се създава негативизъм и усещане, че нищо в държавата ни не върви. Което не е вярно! Имам безброй добри неща, които се случват навсякъде около нас, но не знайно защо никой репортер не отразява. А вие, след като медиите не им обръщат внимание, можете да подминавате до безкрай без дори да ви направят впечатление.

bangaloreeducationnews-good_newsЕто ви сега някои от нещата, които трябва специално да издирите в различни сайтове, за да разберете, че ги има. Знаете ли, че Русе, например, е първият български град, който е “снабден” с километри велоалея. Освен това там се готвят да отварят екомузей, в който има мамут, огромен аквариум и много кътове за деца и възрастни. А чухте ли, че най-големият музей за деца ще отвори врати в София през 2015 година. “Музейко” е дело на Фондация Америка за България и обещава да бъде грандиозен проект. Очаква се голяма посещаемост от чужденци.

В Хасково и Шумен никнат като гъби паметниците на културата. Ако искате да видите паметника на Завистта – Българският Икар, то мястото е на изток от Пловдив. Паметникът на Тодор Колев пък се намира в сърцето на Добруджа.

Всяка седмица улиците на големите градове се мият! Ха, и това не го знаехте, нали? Не сте обърнали внимание на почистващите рано сутрин автомобили. А знаете ли, че в голяма част от българските села всяка къща си има самостоятелен контейнер за боклук – по западен модел. А четохте ли колко ж.п гари са вече чисто нови и ремонтирани, както и парковете в градове като Ямбол, Благоевград, Варна и Бургас. А видяхте ли, че в центъра на София са поставени допълнителни табели, които дават информация за лицето или събитието, на което е кръстена съответната улица или булевард.  И за капак със сигурност не ви е направило впечатление, че във всички български градове се поднови маркировката на пешеходните пътеки около детски градини и училища… Останалите добри вести, оставям да си ги намерите сами и да се усмихвате на воля.

No Responses to “Добрите новини, които не знаете”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>