Джиджавките на книжните плъхове

Публикувано от на 08.2.2014 в категория Весело

Знаете кои са книжните плъхове, нали? Това са онези хора, които прекарват безметежно много време, забили нос между кориците на някоя книга. Те потъват в историята. Понякога забравят да ядат и да спят и често изглеждат отнесени в някоя друга вселена.

Техните най-добри приятели са книгите, а приятелите на най-добрите им приятели са джиджавките за книги. Тези джиджавки могат да са разнообразни и забавни, че няма начин да не им се зарадваш.

portal-bookendsЗапочваме с поставките за книги, които помагат да четеш без да се налага постоянно да държиш книгата отворена. Малко обемен аксесоар е, когато става дума за дума на останалите хора, но е задължителен за всеки книжен плъх.

Готините поставки за книги, онези които използваш, за да си направиш щури рафтове и да си подредиш книгите по-шашаво. Те са навсякъде в дома ти, защото си обичаш книгите и не искаш да им е скучно, когато си седят мирно – не трябва да е скучно нито на тях, нито на теб, нито на твоите гости.

Голямата радост на малките разделители. Толкова са разнообразни по форма, цвят, изображение, тематика, изработка, материал и т.н. и т.н. Всеки книжен фен има поне един истински разделител, който му е скъп поне колкото всяка една книга от библиотеката му. Може да е метален, инкрустиран, изрисуван и какво ли още не.

Профил в goodreads. Малката подробност, благодарение на която намираш съмишленици… но и предложения за следващата книга на база това какво си прочел до сега. Реално можеш да живееш спокойно и без профил, но е толкова по-хубаво с него. Обсъждаш си книгите на воля без дори да излизаш от дома.

No Responses to “Джиджавките на книжните плъхове”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>