Диетите със странни имена

Публикувано от на 06.9.2018 в категория Весело

Пролетта е сезонът, когато времето е все още непостоянно – нито толкова студено като зимата, нито все още достатъчно топло. Това е времето от годината, когато всичко се пробужда – природата, дори и нашите обещанията ни от Нова година – да спортуваме повече и да отслабнем през новата година. Все пак лятото приближава и дрехите започват да намаляват. Първо започваме с храната. Тя трябва да е полезна, в сезона, с по-малко калории и въглехидрати. Интернет е мястото (източникът), от което много дами и господа черпят идеи за диети.

В онлайн пространството са налични множество предложения как да отслабваме. Дали във фитнес залата, в парка или в домашни условия, това си е наше решение. Най-гарантираният начин за постигане на желаните резултати е правилното съчетаване на хранителен режим и някаква активност. Диети има много и различни видове. Когато не отидем при диетолог или специалист, който да ни помогни, най-честото нещо е да прибегнем до съвети от Интернет. А там има – много при това. Диетите вече си имат имена, а не просто наименования според ефекта (примерно Нисковъглехидратна). Колкото са по-сложни тези имена, толкова те звучат по-мистично и гарантиращи сигурен ефект. Чували ли сте за диети като – Кетонна диета; диетата на Мейо; диета Алилуя (хранителен режим, създаден от свещеник); диетата на върколака (свързана с лунния цикъл); диета „OCD“ (хранене на определени интервали от време); военна диета; (съчетава гладуване с нискокалоричен план); диета на Стилман (малко въглехидрати и много протеини); диета на д-р Ковалков; Палео диета; диета на Волуметрикс . Не могат да се изброят всички диети със странни имена, защото са много. Все едно като има име диетата става достоверна, някои учен, лекар или специалист я е приложил и има 100% гарантиран резултат, без йо-йо ефект.

Най-често хората възприемат диетата като лишаване от хранене, благодарение на което ненужните килограми се стопяват. Диетата е само част от цялостния режим на хранене. При нея се спазва определен тип хранене, за да се постигнат определени резултати. Хората се доверяват на всичко написано в Интернет, като не се съобразяват с индивидуалните си особености. Точно това правят специалистите. Всеки човек има особености, които не са характерни за другите индивиди. Гладуването понякога може да има обратен ефект върху организма. Всичко което правим със себе си трябва да бъде в умерени дози, за да не си навредим повече, отколкото си помагаме.

No Responses to “Диетите със странни имена”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>