Да се усмихнеш след претърпян провал е най-трудно

Публикувано от на 02.17.2015 в категория Весело

На всеки от нас се случва в определен етап от живота си да претърпи провал. Дали ще е в личен план, в професионален, дали ще от по-незначително естество, няма значение. Поне половината от нас са ни късали на изпит по кормуване, повечето от нас са ни късали и на някакъв изпит в университета и едва ли има човек на този свят, който да не са го мъмрили нито веднъж.

smileНе е приятно, но е част от живота. По-важното след някакъв претърпян провал е да се изправим наново и да продължим напред с усмивка. Не е лесно да си признаеш, че си се провалил в това или онова, че са те уволнили, че ще се дипломираш със следващия випуск, а нея с твоя, че не можеш да си намериш работа и затова си седиш все у дома, но… Има едно голямо “Но”. Промяната, каквато и да е тя, започва първо от нас самите. Много по-ценно като умение и по-заслужаващо адмирации е самообладанието и способността да се усмихваме дори в трудни ситуации.

Знаем, че усмивката и доброто настроение са заразни, каквито са и негативните емоции. Защо да вредим на себе си и на другите около нас, когато можем вместо това да носим позитивизъм. Усмихвайте се, когато сте щастливи и когато сте тъжни. Усмихвайте се, когато те успели, но и когато ситуацията изглежда безизходна и когато сте претърпели провал.

Всичко отминава, каквото и да се е случило, но красивата усмивка може да остави незабравимо впечатление.

No Responses to “Да се усмихнеш след претърпян провал е най-трудно”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>