Да посрещнем всичко с усмивка

Публикувано от на 12.2.2018 в категория Весело

Животът не винаги ни предлага приятни емоции, цветя, рози, блаженство и усмивки. Има и такива ситуации, които ни карат да се разплачем, разстроим. Знам, че е лесно може би да се каже, но е много полезно ако можем да гледаме на тези моменти от положителната страна на нещата. От всяка една ситуация има какво да се извлече положително. Може би на момента няма как да го осъзнаем, но с течение на времето си даваме сметка, че всъщност точно това е трябвало да ни се случи и точно този урок е трябвало да научим по трудния начин.

Да се научиш да посрещаш всичко с усмивка не е лесно. Изисква се много работа върху характера и преминати ситуации. Защото само човек, който е преминал през много разнообразни неща, само той може да оцени силата на това да се смееш на неприятностите, вместо да им се отдадеш.

За някои хора това не е възможно. Те се вглъбяват в проблемите и независимо какво се случва покрай тях, единственото, за което говорят са тези проблеми и неприятности.

За да можете да погледнете на себе си и ситуацията по забавен начин си представете, че това е филм. Филм, в който се наблюдавате от страни и тогава ще забележите колко абсурдно и забавно всъщност е всичко. След време със сигурност ще можете да се смеете много повече на тази ситуация, но на момента е важно да откривате сламките, за които да се заловите, да се усмихнете, за да не полудеете от кръга, в който се завърта един човек, изпаднал в някакво подобно положение.

No Responses to “Да посрещнем всичко с усмивка”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>