Честита баня

Публикувано от на 05.28.2018 в категория Весело

В България има нещо като традиция да се казва „честита баня“, на човек, който току-що се е изкъпал. Все едно това е много рядък ритуал. Честита кола! – когато си купиш нова кола, но банята?! В тази статия няма да бъде споменато и разяснявано от къде идва този ритуал – за честитенето.

Напоследък излезе нова мода. Винаги модата се мени и излизат нови неща. Става въпрос за прическите. Те са минали през много трансформации. Къси, дълги, цветни, естествени нюанси, омбре ефект, къдрави, прави- всичко. Няма нещо, което да ни изненада в последно време. Даже много млади и неопитни момичета са минали и през изправянето на косата с помощта на ютия. Да, точно от тези ютии за гладене. Другото шокиращо третиране на косата е боядисването й със степчета, които иначе се разтварят във вода и се пият като заместители (или предци) на сегашните сокове.

Последната мода в прическите еее…ефекта-като след баня. Излизате, подсушавате си косата с кърпата, колкото да не капе и сте готови. В крак с модата. Това, разбира се не се постига толкова лесно. Най-вероятно се използват определени помощни средства като – гел, пяна За тайните на „мократа“ прическа могат да говорят единствено специалистите. Ефекта е важен. И да не се чудите после, ако чуете израза – Честита баня! Не го приемайте като обида, просто традиция.

No Responses to “Честита баня”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>