Брюж – приказка без край

Публикувано от на 05.14.2014 в категория Весело

bruges-belgium-world-hd-wallpaper-1920x1200-2669Днес пак съм на туристическа вълна и това, разбира се, не е случайно. За мен няма по-добър начин да избягаш от реалността, да се заредиш и да избягаш от сивото ежедневие и злободневните проблеми от това да пътуваш… А когато топлото слънце пристъпва с пълна сила, направо си е престъпление човек да стои между четири стени.

И ако досега не сте били в Белгия, то след Брюксел задължително трябва да посетите Брюж. Един от най-богатите и запазени градове във фламандската част на европейската перла, той ще ви плени завинаги с живописни картини, романтика, канали и сякаш вакуумирана архитектура. Да не забравяме и прословутите за Белгия шоколад и бира, които в Брюж са на изключително високо ниво.

„Малкият Амстердам“, както го наричат местните, е известен също така с производството на дантела, която се свързва и с други градове на Фландрия като Антверпен например. Градчето се гордее и с величествена катедрала, отворена за посетители, които да се докоснат до далечни времена и векове.

И ако след пъстрите картини, които ще видите по време на разходката си из Брюж, искате да отпочинете, дегустирайки местна бира или ароматно кафе, то горещо препоръчвам рок кафето, сгушено в близост до каналите, където макар обградени от американски автомобилни номера и постери на известни рок банди, няма начин да не усетите пословичното белгийско гостоприемство и да

No Responses to “Брюж – приказка без край”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>