Баба Марта бързала за пари от MicroCredit

Публикувано от на 03.1.2018 в категория Весело

MicroCredit е компания, която предлага бързи кредити за всякакъв тип потребители и нужди. Моят сблъсък с тях беше продиктуван от една идея за бизнес, който исках да започна от много време. „Бизнес“ може да се стори силна дума за някои хора, но определено правенето и продаването на мартеници е начинание, което изисква сериозно планиране, разпределение на времето и ресурсите.

И така, след дълго обмисляне и чудене дали наистина да се заема с това начинание реших, че няма какво да се двоумя, ами направо трябва да започвам да действам. Но проблемът ми беше, че имах нужда от начален капитал, който да вложа в консумативи за самите мартеници. Материалите не са евтини, а за да направите нестандартни неща, които да се харесат на хората и съответно да се купят, не би трябвало да пазарувате от масовите галантерии за подобен тип неща. Имах много идеи, които исках да реализирам и за това се възползвах от продуктите на MicroCredit.

Избрах си продуктът CrediTrade който предлага бърз кредит на стойност от 200 до 3300 лева за период на изплащане на равни месечни вноски от 3 до 18 месеца. Избрах именно този продукт, защото той е предназначен за собственици на малък и среден бизнес, както и за хора, упражняващи свободни професии, а кредитът може да бъде използван за  инвестиционни средства или при нужда от оборотни пари.

Реших, че като за първи път ще са ми нужни около 1000 лева за материали, а възможността да върна безлихвено заема в срок от 30 дни, при заплащането на административна такса, ме изкуши много. Първоначалният ми план беше да работя цяла година и след това да изнеса готовата продукция за продан, но тъй като вече беше февруари, прецених, че мога да пробвам нещо екстремно. Така и направих – изтеглих креда си от MicroCredit, купих материалите и целият февруари месец творях мартенички.  Разбирайте, че работих почти денонощно. Но в крайна сметка, успях да произведа достатъчно стока, с която да изляза и да продавам около първи март.

За мое най-голямо щастие си избих парите за кредита, наема на мястото, данъците и даже имах малко отгоре, с които да почерпя. Със сигурност не беше най-правилното решение да тръгна да произвеждам стоката си само за един месец, но поне видях кое се търси, харесва и как мога да изкарам повече пари от това начинание.

Върнах си безлихвено кредита към MicroCredit и реших, че след няколко месеца, ще изтегля нова сума пари, която да използвам за материали, за да мога да се подготвя по-добре и по-спокойно за следващата баба Марта.

No Responses to “Баба Марта бързала за пари от MicroCredit”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>