Автомобил на покрива, огнедишащ дракон и приказки за стария град

Публикувано от на 11.13.2013 в категория Весело

pokrivВ самия център на древния украински град Лвов, в старинно четириетажно здание, само на една пресечка от знаменития Пазарен площад, се намира най-приказното място на градчето – уникален ресторант, който носи романтичното име “Дом на легендите”.

Още на входа ще ви посрещне възможно най-истинският … коминочистач. Обезателно се спрете – освен че ще ви разкаже куп интересни истории и легенди не само за тази къща, но и за града, той ще ви позволи да го пипнете, докато си пожелавате нещо.

И след това не бързайте да влезете – ако сте дошли в точно определено време, вие можете да станете свидетел на това, как от устата на живещия върху фасадата на къщата дракон изригват пламъци. Както и уникалния часовник, показващ лвовското време, което е с 24 минути след киевското, звънци и трамвайни вагони, които “прибягват” по стените на ресторанта – също по разписание.

Е, след това може да влезете. Всяка стая тук пази своята тайна, своята история. Залата с лъвовете, с градските мостове, стаята за наблюдение на подземната река…

Тук се пазят тайни, следят се мостовете и реките, времето и лъвовете, укротява се драконът – така гласи менюто пътеводител.

На първия етаж има уникална чаша със звуковете на Лвов. Ако я допрете до ухото си, ще чуете как се движи трамваят или вали дъждът, как крал Данил разказва историята на града на сина си и дори как … хърка кметът на града. 🙂 Е, ясно е защо всички си тръгват оттук развеселени. 🙂

Най-любимото място на посетителите обаче е лятната тераса на покрива. Там стои бронзов коминочистач, който е провесил крака от ръба на комина – ако успеете да улучите му шапката с монета, по стари, фино преплетени тръби тя отива по предназначение два етажа по-долу. И най-удивителното – на покрива има трабант, че дори и с перка. Как е попаднал на това място – е още една от тайните, които пази тази къща.

А най-смелите могат да се качат на комина и да направят уникални снимки на Лвов. Страшничко е, но си струва. Гледката е просто зашеметяваща.

 

No Responses to “Автомобил на покрива, огнедишащ дракон и приказки за стария град”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>