Ако ваш роднина е много известен човек?

Публикувано от на 10.18.2014 в категория Весело

След последната ми провокация, моля да обърнете внимание на друга. Представете си днес да сте син или дъщеря на много известна личност… Е, как ви звучи?

Бихте ли могли да издържате на напрежението да сте вечно под общественото внимание, или бихте били щастливи да споделите славата с близкия си и да се възползвате от финансовите му блага? Смятам, че единен отговор тук няма.

Малцина са тези, които ще отрекат, че не биха желали да са богати и популярни. Може би по-умните от тях ще съобразят трудностите и ще  загърбят славата, в замяна на най-обикновен живот, в който няма да бъдат преследвани от кръвожадни репортери и децата им няма да са подлагани на дискриминация, няма да споделят живота си с изкуствени приятели и лъжливи любовници. Всичко зависи от индивидуалната психика и премерения риск.

Светският живот не е за всеки, това е ясно. Ако си звезда можеш да се радваш на 5-звездни хотели и луксозни играчки, но също така не е изключена липсата на лично пространство и понякога невъзможност за пълноценни човешки отношения.  Бремето на известността е огромно. Днес си обичан, утре си мразен, репутацията ти е заложена на монета.

article-2074026-0F2DAF8600000578-654_634x556По този повод се сещам за вечния Крал на попа. Майкъл Джексън както никой друг познаваше тежестта на блясъка и славата. В немалко свои интервюта бе изтъквал, че би направил всикчо близките му да стоят настрана от тази превзета популярност, за да имат нормален живот, нормални лични отношения и най-вече – малко интимност в ежедневието си. Той, разумно за някои, смешно за мнозина, държеше децата му да носят маски винаги, когато се показваха публично. Това може би до някъде им е осигурило спокойствие и сигурност.

Ние, обикновените хора, можем само да гадаем… може би да мечтаем.. но наистина ли го желаем?

No Responses to “Ако ваш роднина е много известен човек?”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>