Ах, това авокадо

Публикувано от на 06.5.2018 в категория Весело

Авокадото стана постоянен гостенин на българската трапеза. От деликатес се превърна в ежедневие. То замества дори чушките. Във всеки сайт пише ползите от авокадото – те са многобройни. Дали ще се консумира в чист вид, в салата, разядка или десерт дори, няма никакво значение. Едно е сигурно – много е полезно! Кулинарията също е в крак с новите тенденции и предлага различни рецепти, които го включват като съставна част. Аз лично правя нещо като лютеница с авокадо – някакъв побългарен вариант на гуакамоле.

Авокадото е плод, по хранителен състав повече се доближава до ядките, а по консистенция – до зеленчуците. То съдържа достатъчно количество протеини, което го прави добър заместител на месото и сиренето. Авокадото се консумира само в суров вид, иначе започва да нагарча. В Америка има и сладолед от авокадо. То влиза в редица маски за лице, които помагат за забавяне на стареенето на кожата. Авокадото съдържа повече калий от бананите.

Препоръчително е да се храним правилно. Всичко с граници, разбира се. Не е нужно да се вманиачаваме и да изпадаме в крайности, да броим всяка погълната калория и да се лишаваме от всичко. Всичко в умерени дози е полезно. Пък и малко авокадо в седмичното меню няма да навреди на никого, напротив!

No Responses to “Ах, това авокадо”

Name:
Email:
Website:
Comment:
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>